Monday, November 19, 2007

Odense/ Alborg

Raili Villemil külas Odenses!

Neljapäeva õhtul ja reedel olid väga pingelised võistlused (eelmises blogis kirjutatud aladel), kus iga võistkond võitles iga hinna eest. Juhei, juhei Raili võistkond sai esimese koha ning auhinnaks kogu grupi peale 500 DKK enda heaks nägemise järgi ära kasutada.
Reedel peale kooli istus Raili rongile, et külla sõita Villemile. Villem on Raili vana klassivend, kes õpib vahetusüliõpilasena samuti Taanis, linnas nimega Odense (suuruselt kolmas linn siin maal). Selja taga 3h rongisõitu ja Raili oligi Odenses.
Erinevalt meist õpib Villem Odense Ülikoolis, mitte rahvaülikoolis, riigiteadust ja elab üliõpilaskülas, kus pesitseb umbes 500 tudengit kokku. Tema elu seal on väga erinev meie omast: meil Viborgis on totaalne kommuun (50 tudengit kogu aeg ninapidi koos) ja siin ei ole nii akadeemiline õhkkond; Villem elab kahekesi pisikeses korteris ning peab meeletult palju iseseisvalt lugema. Meie igapäeva elu on küll erinev, aga mõlemal pool on plussid ning miinused.
Reedel jutustasid Raili ja Villem hiliste õhtutundideni, ei olnud ju nii pikka aega näinud, meenutasime vanu (ikkagi 6 ja rohkem aastat tagasi) aegu: mis põnevat „noorena” sai tehtud ning kuidas endistel klassikaaslastel on läinud.
Laupäeva hommikul põrutasid Raili ja Villem ratastega, nagu Taanis kombeks, Odense kesklinna, et turisti kombel linnale pilk heita. Jalutasime vanalinnas ringi, läksime ühte väga ilusasse parki, mis suve rohelisuses on kindlasti väga kaunis, piilusime Odense toomkirikusse ning sõitsime ka sadamasse. Villem näitas tudengite seas kuulsaid pubisid ning Raili lipsas ka poodidesse, aga õnneks ei ostnudki miskit uut! Ja kõige selle juures tegime palju pilte. Õhtu eel lõikas Raili kahel Eesti poisil juukseid, sest see teenus on Taanis väga kallis ja Railile meeldib katsetada erinevaid lõikuseid.
Kõige ägedam oli see, et seal külas elas 8 Eesti poissi (ei ühtki tüdrukut) ja nad kõik pluss mõned rahvusvahelised tudengid kogunesid õhtul Villemi korterisse, et tähistada ühe noormehe sünnipäeva. Võrratud tunne oli see, et Raili sai kõigest aru, mis räägiti (jutt käis eesti või inglise keeles), ta sai palju naerda ja ise jutu sekka kommentaare lisada – nimelt meie koolis on enamused taanlased ja nad vadistavad omavahel taani keeles (mõhkagi aru ei saa). Enne keskööd läksime kambaga tudengikülas olevasse pubisse, kus ootas ees stiili pidu „Kinky party”. See oli super lahe üritus, põnevad esinejad ja palju tantsu! Raili on nii rahul, et otsustas raha kallitele rongipiletitele panna, et Odensisse sõita – see tasus igati ära. Ta on nüüd täis uut energiat, et veel kuuke siin Taanis elada!

Elina viimane nädalavahetus Aalborgis!

Reedel peale pingelisi võistlusi läks Elina rõõmsalt Aalborgi, kus teda ootas ees viimane nädalavahetus selles linnas. Õhtul läksid Elina ja Taavi suurele peole rahvusvahelisse ühikasse, kus oli vähemalt kümnelt eri maalt tudengeid. Peo teemaks oli Pre-Xmas party (eel jõulupidu), kus enamus pidulisi kandsid lõbusaid päkapikumütse. Seal ühikas oli ka üks tore Eesti tüdruk Maiken, kes oli päris tõbine ja lürpis ainult teed, aga pidu tal selle eest pidamata ei jäänud. Kõvasti tantsu vihutud, jutustatud ning mõningaid uusi tutvusi loodud, hakkasime tagasi kodu poole minema. Kahepeale oli meil üks ratas, kell oli kaks öösel, Elina istus pakikale ja Taavi muudkui väntas ja väntas:)
Laupäev oli hea puhkepäev! Nii lõõgastav on vahel lihtsalt olla..
Oh, kui hea, kui hea on pühapäev! Hommikused pannkoogid söödud seadsime sammud kaunisse Aalborgi vanalinna, kus mõnusalt jalutades möödus aeg lausa märkamatult. Linnas rippusid mitmed jõulukaunistused, mis kumasid eriti kaunilt õhtu hämaruses.
Üsna harva käime väljas söömas, kuigi Eestis vastupidi, sest siin on see lihtsalt liiga kallis lõbu. Läksime tudengitele üsna taskukohasesse kohta - McDonaldsisse, kõigest väiksed friikartulid maksid 42.- eek :) Ühe korra oleme ka restoranis käinud, see oli minu sünnipäeval. Õhtu läksime kinno mõnusat komöödiat vaatama. Oli üks igati tore nädalavahetus!

No comments: